Swipe to the left

Sådan fremstilles medicinske ansigtsmasker

Trendebut
04-07
276 Views

Medicinske ansigtsmasker er også kendt som kirurgiske masker eller tandmasker. Engang var de tøjstykker bundet over ansigtet. I dag er de lavet af ikke-vævet materiale såsom polypropylen for at filtrere luften og give beskyttelse.

De bruges for det meste af sundhedspersonale, når de behandler individer med luftvejssygdomme eller under visse kirurgiske procedurer. Der er forskellige kvaliteter og stilarter af ansigtsmasker afhængigt af hvad du har brug for masken til. I dette indlæg deler vi oplysninger om, hvordan disse masker laves. Lær mere: https://en.wikipedia.org/wiki/Surgical_mask

Hvad bruges en medicinsk ansigtsmaske til?

Disse masker blev oprindeligt designet til at sikre, at operationsstuen er sterile. Dette gøres ved at fungere som en barriere, der dækker bærerens næse og mund. Ved at gøre dette er patienten beskyttet mod enhver luftvejsafladning eller kropsvæsker fra bæreren og vice versa.

I de sidste par måneder har der været en stigning i brugen af ansigtsmasker på grund af den nye coronavirus. Det er dog vigtigt at oplyse, at medicinske ansigtsmasker ikke var designet til at beskytte mod virussen oprindeligt. Virussen er mindre end de bakterier, maskerne var designet til at beskytte os mod. Hvis du har brug for en medicinsk maske , skal du klikke på https://www.trendebut.dk .

Kategorier af masker

Baseret på ASTM-certificering har vi fire kategorier af ansigtsmasker . De er opdelt i kategorier baseret på den slags beskyttelse, de er designet til at yde. Vi har beskrevet hver kategori kort nedenfor:

  1. Minimum beskyttelse - Disse masker tilbyder ikke så meget beskyttelse til bæreren. De er ikke designet til at beskytte bæreren mod spray, aerosoler eller væsker. Derfor bæres de kun under korte eksamener eller procedurer, der ikke involverer nogen af disse forbindelser.
  2. Niveau 1– Ansigtsmasker i denne kategori er kendetegnet ved øresløjfer. De er designet til at have en væskemodstand på ca. 80 mmHg. Dette er grunden til, at de ordineres som standard til kirurgiske og andre proceduremæssige applikationer. De anbefales også i situationer, hvor der ikke er spray, aerosol eller væske.
  3. Niveau 2– Ansigtsmaskerne under denne kategori har en væskemodstand på cirka 120 mmHg. Dette betyder, at de kan beskytte bæreren mod moderate eller lette væsker, aerosoler og spray.
  4. Niveau 3– Disse ansigtsmasker er designet til mulig tunge eksponeringer for en af de tre ovennævnte forbindelser. Dette skyldes, at de har op til 160 mmHg i væskemodstand.

På dette tidspunkt må vi konstatere, at kirurgiske masker er helt forskellige fra åndedrætsværn. Ansigtsmasker passer løst over ansigtet og fungerer kun som barrierer. Åndedrætsværn filtrerer på den anden side luften for at forhindre indånding af luftpartikler som bakterier og vira.

Medicinske masker adskiller sig også fra proceduremasker. Sidstnævnte bruges til at rense hospitalets miljøer, såsom mødre og intensivafdelinger. De er dog ikke godkendt som beskyttelsesudstyr til aseptiske miljøer (f.eks. Operationsstuer).

Sådan fremstilles en medicinsk ansigtsmaske

I modsætning til, da de første gang blev opfundet, er ansigtsmasker designet med ikke-vævet stof. Denne type stof er mere effektiv til bakteriefiltrering såvel som luftgennemtrængelighed. Ud over disse kvaliteter er masken ikke så glat som vævet stof.

Stoffet

De mest almindelige materialer, der bruges til fremstilling af ansigtsmasker, er polypropylen. Det skal være mellem 20 og 25 gram / kvadratmeter i densitet. Andre materialer, der anvendes til fremstilling af masker, inkluderer polyester, polyethylen, polycarbonat og polystyren.

En spunbond-proces anvendes til fremstilling af 20 gsm-materialet, og processen involverer at skyve den smeltede plast til en transportør. Trækningen udføres normalt i en bane, så strengene bindes, når afkøling finder sted.

En lignende proces, der er kendt som den smelteblæste teknologi, anvendes til fremstilling af 25 gsm-materialet. I denne proces føres plasten gennem en matrice, der indeholder flere hundrede små dyser. Varm luft ledes over plasten, så den reduceres til små fibre. Plasten afkøles og bindes på transportøren, hvilket resulterer i fibre under 1 mikron i diameter.

Strukturen

Normalt fremstilles medicinske ansigtsmasker til at have flere lag. Det ikke-vævede stof dækker begge sider, mens det midterste lag er lavet af tekstiler. Ikke-vævede ansigtsmasker er billigere at fremstille og er også renere. Den sidstnævnte egenskab skyldes, at de er engangs, og de har mellem tre til fire lag.

Disse masker leveres med mindst to filtreringslag, der kan filtrere partikler over en mikron. Det er vigtigt at bemærke på dette punkt, at kapaciteten af en maske til at filtrere er afhængig af visse faktorer. Disse faktorer inkluderer:

  1. Fiberen anvendt i fremstillingen.
  2. Hvordan masken blev fremstillet.
  3. Strukturen af nettet.
  4. Fiberens tværsnitsform.

Masker fremstilles normalt på en samlebånd. Dette involverer adskillige processer, såsom svejsning af lagene ultralyd, stempling af næsestrimler på maskerne, tilsætning af øresløjfer osv. Det sidste trin, inden maskerne testes, er sterilisering.

Certificeringstest for ansigtsmasker

Efter produktion skal maskerne testes, så der er en garanti for deres kvalitet. Fem test udføres, inden maskerne er certificeret som sikre.

  1. Bacteria Filtration Effektivitet (BFE). Denne test involverer at skyde masken med en aerosol indeholdende staphylococcus aureus. Det gøres ved 28,3 liter / minut. Denne test hjælper med at konstatere, om masken kan fange den krævede procentdel af bakterier.
  2. Partikelfiltreringseffektivitet. Denne test kræver, at masken sprøjtes med en aerosol, der indeholder polystyrenmikrosfærer. Det er nødvendigt at sikre, at masken kan filtrere de rigtige partikelstørrelser.
  3. Åndedrætsresistens. Testen indebærer at skyde luft ved masken, før man måler lufttrykket på de to sider. Det hjælper med at finde ud af, om masken kan opretholde sin form, mens den tilbyder ordentlig ventilation.
  4. Stænk modstand. Simuleret blod sprøjtes over masken ved hjælp af kræfter, der ligner et menneskes blodtryk. Det er nødvendigt at se, om væsken ikke trænger igennem for at forurene maskebæreren.
  5. Antændelighed. Denne test kontrollerer for at se, hvor hurtigt den fyrer, og hvor mange minutter det tager at forbruges.

Konklusion

I dette indlæg har vi delt oplysninger om, hvordan medicinske ansigtsmasker fremstilles. Du har også set de forskellige kategorier af masker og de forskellige bekræftende tests, de gennemgår. Husk, at det er vigtigt at holde sig til de regler, der styrer brugen af ansigtsmasker for at undgå forurening. (Hvis du vil lære mere, kan du besøge https://www.trendebut.dk .)

#Medicinske ansigtsmasker
Share with your opinion Leave a comment
Fatal error: Call to a member function count() on null in /home/wwwroot/lnmp01/domain/trendebut/web/app/design/frontend/xixi/default/template/mpblog/comments/list2.phtml on line 23